compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 4-8 t/m 10-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Eerste NL indoor drive-in een feit

Eerste NL indoor drive-in een feit

Vanaf 1 juli kunnen er 100 mensen terecht

BARNEVELD. Afgelopen zaterdagavond werd het fenomeen indoor drive-in bioscoop geïntroduceerd. Net als eerder in het Olympisch stadion konden 30 mensen terecht voor een bioscoopvoorstelling vanuit hun auto. Waardoor de filmvoorstelling binnen de corona-regels viel.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Op de redactie van BiosAgenda.nl verwachtten wij problemen voor de organisatie, die al heel vroeg aankondigde van start te gaan met een drive-in bioscoop. Ook waren we een beetje verbaasd met de tijdstippen 20:00 uur en kinderfilms overdag om 14:00 uur! We dachten bij de redactie, dat gaat nooit lukken een film vertonen op die tijdstippen.Zaterdagavond was het zover en het werd gewoon gezellig een filmpje pakken in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. De organisatie had een list bedacht: niet een drive-in buiten, maar binnen.

Indoor drive-in bioscoop © 2020 Midden Nederland Hallen

Indoor drive-in bioscoop © 2020 Midden Nederland HallenBINNEN

Door de filmvoorstellingen binnen te laten gebeuren in plaats van op de parkeerplaats — wat we op de redactie veronderstelden — kunnen de voorstellingen gecontroleerd gebeuren. De Midden Nederland Hallen heeft een vloeroppervlak van 10.000 m2 en een protocol voor 1,5meter-activiteiten.MEER AUTO’S EN FILMS
Vanaf juli mogen er per film 50 auto’s naar binnen en is het filmaanbod flink uitgebreid. Zo is er aan iedere filmliefhebber gedacht. De organisatie achter de drive-in bioscoop raadt filmliefhebbers aan om er snel bij te zijn, want de eerste films zijn al uitverkocht!Gegarandeerd donker en goed weer: hebben ze waarschijnlijk gedacht bij de organisatie. De donkere ruimte met enkel licht van het scherm zorgt ervoor dat de film goed te zien is. Het geluid komt uit de eigen radio, kenmerkend voor een drive-in bioscoop.

De opzet is dusdanig dat het wellicht een blijvend experiment kan worden. Voorlopig loopt de programmering t/m 31 juli 2020.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.