compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Egmond Film en maker 'Amélie' werken samen

Egmond Film en maker 'Amélie' werken samen

1-5-2004 AMSTERDAM - De Franse filmproducent Claudie Ossard gaat samen met het Nederlandse bedrijf Egmond Film 'Ali & Nino', de nieuwe film van Nynke-regisseur Pieter Verhoeff, maken. Dit heeft Egmond Film donderdag bekendgemaakt.

Delen op facebook

Ossard maakte drie jaar geleden de internationale filmhit Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain. In ruil voor de participatie van de Franse producent verleent Egmond Film zijn medewerking aan de nieuwe Franse film Mon Ange met actrice Vanessa Paradis in de hoofdrol. Het is de eerste keer dat Egmond Film een coproductie met een Frans bedrijf maakt.

Ali & Nino zal het Engelstalige filmdebuut van de Friese regisseur Pieter Verhoeff worden. Producent Egmond Film richt zich daarmee op een internationale distributie van de rolprent. Het script is gebaseerd op de roman van auteur Kurban Said (zie filmbeschrijving) en vertelt over de liefde tussen een adellijke islamitische jongen en een christelijk Georgisch meisje. De film speelt in de Eerste Wereldoorlog en zal grotendeels in Azerbeidzjan worden opgenomen.

De verdeling van de hoofdrollen is nog niet bekend. Het budget van de film bedraagt €8,5 miljoen en de opnamen staan gepland voor het begin van 2005. Egmond Film was eerder ook verantwoordelijk voor bioscoophits als Nynke, Polleke, Oesters van Nam Kee en Antonia.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.