compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Egyptische topfilm leidt tot verzet parlement

Egyptische topfilm leidt tot verzet parlement

'The Yacoubian Building' duurste film ooit gemaakt in Egypte

13-7-2006 CAÏRO - 112 van de 454 Egyptische parlementsleden hebben geëist dat er scènes geschrapt worden uit The Yacoubian Building. De film draait nu twee weken in Egypte en is een kassucces.

Delen op facebook

De film stelt de corruptie van president Mubaraks regime en de dubieuze methodes van Egyptische politie aan de kaak. Ook fundamentalisme, prostitutie, drugs en homoseksualiteit worden door de film te berde gebracht. De parlementsleden vielen vooral over dat laatste thema.

Het gaat hierbij over een scène, waarin een van moslimextremistische sympathieën verdachte student op een politiebureau wordt verkracht. Het is een interpratie van een hierop gelijkende zaak van de activist Sharwawi, die volgens zijn advocaat en zijn familie door de politie seksueel is misbruikt.

The Yacoubian Building is de duurste film die ooit gemaakt is in Egypte. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Alaa al-Aswany en volgt de levens van een aantal zeer verschillende bewoners van een oude flat in Caïro.

De film was eerder te zien op het Arabisch filmfestival in Rotterdam en werd daar enthousiast ontvangen. De film ging 21 juni in Egpte in première en zorgde voor 70 uitverkochte zalen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.