compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > Eis van 1 miljard voor illegaal downloaden

Eis van 1 miljard voor illegaal downloaden

5-2-2016 De Vereniging van Professionele Speelfilm Ondernemers stelt de staat aansprakelijk voor inkomstenverlies wegens het illegaal downloaden van films. De vereniging eist nu 1,2 miljard euro.

Delen op facebook
Eis van 1 miljard voor illegaal downloaden

Eis van 1 miljard voor illegaal downloaden

Volgens de vereniging treed de overheid veel te laks op tegen illegaal downloaden. Sinds 2014 wordt illegaal downloaden niet meer gedoogd. Voorheen werd illegaal downloaden gecompenseerd door de Thuiskopieheffing maar volgens het Europese Hof van Justitie was dat niet genoeg.

De Vereniging van Professionele Speelfilm Ondernemers is een nieuwe branchevereniging van filmmakers. Deze vereniging splitste zich af van Filmproducenten Nederland (FPN) juist omdat ze vonden dat de FPN niet daadkrachtig genoeg optrad in deze kwestie.

De VPSO maakte al eerder bekend de staat te willen dagen maar nu is ook bekend welk bedrag ze eisen. Volgens hen is 1 miljard euro gerechtvaardigd om de filmbranche ieder jaar honderden euro's misloopt.

Vandaag is ook bekend geworden dat het platform Popcorn Time weer nieuw leven is ingeblazen. Via deze site kan men heel makkelijk illegaal films kijken.

De volledige brief van VPSO aan staatssecretaris Dijkhoff is hier in te zien.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.