compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Elke woensdag gratis naar de film bij Schunck

Elke woensdag gratis naar de film bij Schunck

Negen films rond het thema Rites de Passage

In de zomermaanden staan de deuren van de filmzaal in de multidisciplinaire culturele instelling Schunk in Heerlen elke
woensdagmiddag om 14.00 uur open voor een gratis filmvertoning.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Centraal bij de filmkeuze staat het thema Rites de Passage. Een rite de passage is een overgangsritueel dat de verandering in sociale of seksuele status van iemand markeert. In totaal worden er negen films getoond in een gevarieerd filmprogramma over deze overgangsrituelen.

De aftrap is voor A Clockwork Orange (1971) van Stanley Kubrick op woensdag 8 juli. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Anthony Burgess en gaat over mindcontrol experimenten die in die periode uitgevoerd werden op gedetineerden in Amerikaanse gevangenissen.

A Clockwork Orange wordt gevolgd door o.a. The Doom Generation (1995) van Gregg Araki, The City of Lost Children (2002) van Fernando Meirelles en Amarcord van Federico Fellini. De laatste film is op woensdag 2 september te zien: Cocoon (1985) van Ron Howard. Net als in A Clockwork Orange worden in The Doom Generation en The City of Lost Children experimenten op mensen uitgevoerd. Amarcord en Cocoon werden geloofd voor de hoogstaande visuele effecten.

Schunck is een nieuwe multidisciplinaire culturele instelling, gespecialiseerd in Moderniteit en Urban-Culture in de internationale hedendaagse kunst en cultuur. 'Rites de Passage' is de naam en leuze voor de openingsmanifestatie die de overgang markeert van het voormalige Glaspaleis naar Schunck nieuwe stijl. Schunck zegt op de website het volgende uit te willen stralen: 'Een herkenbare en voorbeeldstellende culturele- en educatieve instelling die binnen de context van Parkstad Limburg dé dynamo is voor de totstandkoming van een kritische, artistieke en culturele ontmoeting tussen de wijk en de wereld.'


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.