compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Endemol maakt Pipo-film

Endemol maakt Pipo-film

25-10-2002 Tv- en filmproducent Endemol is deze week in Spanje begonnen met de opnamen van de speelfilm 'Pipo en de Pa-pa-parelridder'. De film, met een budget van 3,5 miljoen euro, zal naar verwachting zomer 2003 in première gaan en wordt uitgebracht door Buena Vista.

Delen op facebook

Eerder maakte Endemol al bekend dat Joep Dorren de rol speelt van van Pipo. Dorren liet al eerder - in het alleen op video en DVD verschenen verhaal 'Pipo en de Bosbas' - zien dat hij een waardig opvolger is van wijlen Cor Witschge, die al in 1958 als Pipo op tv verscheen. Mariska van Kolck speelt Pipo's vrouw Mamaloe. Dochter Petra wordt vertolkt door de 13-jarige Meta Speksnijder.

Net als in de oorspronkelijke tv-serie speelt Rudi Falkenhagen de boef Snuf. Karin Bloemen neemt de rol van tante op zich, terwijl Daan Schuurmans ridder speelt. John Wijdenbosch acteert als Mik de Verteller en Hero Muller speelt Dikke Deur.

Endemol Nederland produceert met "Pipo en de Pa-pa-parelridder" zijn eerste speelfilm. Het verhaal gaat over Pipo die een wandeling door een ruïne maakt en daar een ridder wekt die al vijfhonderd jaar slaapt. De regie is in handen van Martin Lagestee. Het script is geschreven door Peter Römer en Wim Meuldijk, de geestelijk vader van Pipo. Er zijn ook verregaande onderhandelingen met de publieke omroepen voor het uitzenden van een nieuwe 26-delige tv-serie van steeds een kwartier.

Pipo de Clown is, evenals Ja Zuster, Nee Zuster, voor veel Nederlanders jeugdsentiment. Uitspraken als 'Sapperdeflap!', en 'Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen' werden klassiekers. Volgens de makers zullen deze teksten ook in de speelfilm niet ontbreken.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.