compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Engelkes, Pieters en Löw in film KRUIMELTJE

Engelkes, Pieters en Löw in film KRUIMELTJE

De hoofdcast van de bioscoopfilm "Kruimeltje" werd bekend gemaakt door producent REP: Rick Engelkes, Ilse Warringa, Kim Pieters en Victor Löw. De opnames zijn deze week van start gegaan en Kruimeltje is vanaf 5 februari 2020 te zien in de bioscoop.

Kim Pieters, Viggo Neijs en Rick Engelkes © 2019 Fotograaf ArjoFrank Fotografie

Kim Pieters, Viggo Neijs en Rick Engelkes © 2019 Fotograaf ArjoFrank Fotografie

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Rick Engelkes (Kruimeltje (1999), Bloedverwanten, Verliefd op Ibiza) kruipt opnieuw in de huid van Kruimeltjes vader Harry. Zijn tegenspeelster is Kim Pieters (Julia’s Tango, Meiden van de Herengracht), die de moeder van Kruimeltje speelt. Victor Löw (Door de bank genomen, Karakter) wordt Harry’s aartsvijand Lefty en Ilse Warringa (De Luizenmoeder, Single Camping) is te zien als Gouvernante Trix. Overige rollen zijn weggelegd voor Horace Cohen, Bas Keijzer, Huub Smit, Rian Gerritsen, Loek Peters, Lieke Antonisen en Rein Hofman.

Engelkes en Kruimeltje hebben een lange geschiedenis met elkaar. Niet alleen speelde Rick in 1999 Kruimeltjes vader in de eerste succesvolle Kruimeltje film; hij produceerde ook de televisieserie ‘De avonturen van Kruimeltje’ voor de AVRO en in 2010/ 2011 ‘Kruimeltje de musical’. De zoektocht naar de beste Kruimeltje werd vastgelegd in het televisieprogramma ‘Op zoek naar Kruimeltje’. En nu produceert Engelkes met REP Film de nieuwe ‘Kruimeltje’ film
Synopsis:
Kruimeltje is een familiefilm over het ondeugende, maar slimme en innemende jongetje Kruimeltje (Viggo Neijs). Kruimeltjes ouders zijn weer samen en het gezin is met elkaar herenigd in Nederland. Vader Harry heeft in Amerika een goudmijn gevonden en hiermee veel geld verdiend, waarmee hij een prachtig landhuis heeft gekocht voor het gezin. Kruimeltje heeft alleen grote moeite met zijn nieuwe ‘rijkeluisleventje’ en mist de avonturen op straat. Ook wordt hij af en toe gek van zijn ouders met al hun regeltjes. Het avontuur trekt en als de mogelijkheid zich aandient, grijpt hij zijn kans om van huis weg te lopen en terug te gaan naar de grote stad. Dit pakt alleen niet helemaal uit zoals Kruimeltje hoopte, hij wordt namelijk op de voet gevolgd door Anna (Sabijn Dunnewijk). Maar zij is niet de enige die Kruimeltje in de gaten houdt, al snel komt hij in aanraking met een oude vijand van zijn vader, Lefty, met alle gevolgen van dien. Hoe redt Kruimeltje zich hieruit?

Over de makers:
REP FILM (Rick Engelkes & Frank Groenveld) is producent van de meest succesvolle film van 2017 Huisvrouwen Bestaan Niet. Voor het vervolg op een van Nederlands best bezochte familiefilms aller tijden, Kruimeltje, slaat REP Film wederom de handen ineen met Nuts & Bolts Film Company.
Maar ver daarvoor was Engelkes bezig met het idee om van Kruimeltje een vervolgfilm te maken. In 2014 werd contact gelegd met Uitgeverij Kluitman over de filmrechten.
Het scenario voor Kruimeltje is geschreven door Tijs van Marle (Mees Kees, Dummie de Mummie) en de regie is in handen van Diede in ’t Veld (Spangas op Survival, Mees Kees - de serie).

Just Film Distribution is bekend als distributeur van een grote verscheidenheid aan films van Nederlandse bodem. Met succesvolle titels als Hartenstraat, Homies, Jack bestelt een Broertje, Fashion Chicks en De Film van Dylan Haegens is Just Film Distribution (onderdeel van de Just Media Group) een van de succesvolste filmdistributeurs op dit gebied.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.