compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Euroscoop Arnhem afgeketst

Euroscoop Arnhem afgeketst

21-11-2017 Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Arnhem wil geen megabioscoop in Arnhem-Zuid, werd maandavond duidelijk. Euroscoop wilde daar een megaplex met 10 filmzalen, 1200 stoelen en drie horecabedrijven in het bevolkingsrijke Vinex-gebied.

Euroscoop Arnhem afgeketst

Euroscoop Arnhem afgeketst

Voor de komst van het Franse Pathé in Arnhem kampten alle bioscopen in het centrum met achterstallig onderhoud. Concurrend Britse keten VUE heeft enkele van de bioscopen overgenomen van JT-bioscopen en de verwachting is dat zij die bioscopen ook gaan vernieuwen.

In meer steden in Nederland zijn er ambitieuze plannen om te investeren in de bioscoop-industrie, met grotere en luxere zalen.

De Belgische bioscoopketen Euroscoop wilde op het parkeerterrein van de Rijnhal Arnhem een complex bouwen met 10 zalen en 2.300 stoelen. De nieuwe megabioscoop moest 483.000 bezoekers per jaar gaan trekken.

De gemeenteraad heeft nu een streep door deze plannen getrokken, wel wordt de bevolking nog geraadpleegd wat ze in dat gebied willen.


Recordaantal bioscoopstoelen
Wanneer de plannen van Euroscoop doorgang hadden gevonden, zou het aantal bioscoopstoelen in Arnhem stijgen naar het record van 5.700 bioscoopstoelen (Euroscoop: 2.300, Pathé: 1.700, Blikken bioscoop: 800, Rembrandt: 500, Focus: 400).

Dat zou neerkomen op het gigantische aantal van 36 bioscoopstoelen per duizend Arnhemmers. Groningen is op dit moment koploper.

Nieuwbouw Focus
Op het Kerkplein wordt een nieuw pand voor Focus Filmtheater Arnhem gebouwd. Het pand blijft eigendom van de gemeente, Focus Filmtheater huurt het pand. De bouw is op 1 mei 2017 officieel van start gegaan.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.