compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Eyeworks richt zich op filmproducties

Eyeworks richt zich op filmproducties

Al twee films in het verschiet.

1-2-2005 Televisieproducent en presentator Reinout Oerlemans gaat zich onder de vlag van Eyeworks nu ook op de filmmarkt richten.

Delen op facebook

Tot nu toe maakte Eyeworks alleen dramaproducties voor de televisie, waaronder de VARA-serie 'De Band'. Oerlemans voegt hier nu ook filmproducties aan toe in samenwerking met filmproducent Rolf Koot. Deze was eerder onder meer verantwoordelijk voor de films Lek en All Stars. Dit jaar verschijnt ook Zwarte zwanen met Carice van Houten.
Eyeworks richt zich op twee concrete filmprojecten: de boekverfilming van Ronald Giphart's De Voorzitter en Into Africa over natuurfilmer en regisseur Hugo van Lawick.
Paul Jan Nelissen, eerder scenarist van Van God Los, schrijft momenteel het scenario voor De Voorzitter. De beoogde regisseur is Marcel Visbeen, wiens film Staatsgevaarlijk! afgelopen maandag op het Filmfestival Rotterdam in première ging.
Into Africa zal geregisseerd worden door Jean van de Velde (Floris, Lek). Deze werkt op dit moment aan het scenario. Van beide films zijn namen van mogelijke acteurs nog niet bekendgemaakt. De films zullen volgend jaar opgenomen worden.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.