compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Fabeltjeskrant wordt bioscoopfilm

Fabeltjeskrant wordt bioscoopfilm

Animatiefilm in kader van 50-jarig jubileum kinderprogramma

4-6-2018 De Fabeltjeskrant is terug! De iconische kinderserie wordt bewerkt tot een animatiefilm. De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen verschijnt op 19 december in de bioscoop.

Delen op facebook
Meneer De Uil van de Fabeltjeskrant (c) DFW 2018

Meneer De Uil van de Fabeltjeskrant (c) DFW 2018

Dat maakt distributeur Dutch Film Works bekend. De animatie wordt gedaan door de Belgische animatiestudio Grid Animation, die eerder onder andere verantwoordelijk was voor de onderzee-animatiefilm Deep (2017). Rubinstein Media verzorgt de productie.

De animatie is bijna klaar. Volgens de producenten is het 'gelukt een liefdevol eerbetoon te maken aan de legendarische serie'.

De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen gaat over de belevenissen van de bekende personages, waaronder Zoef de Haas, Ed en Willem Bever, Mevrouw Ooievaar en Meneer de Raaf, verteld door Meneer de Uil. Volgens de producenten is het 'een eervolle opdracht om De Fabeltjeskrant, dat toch Nederlands cultureel erfgoed is, opnieuw aan de wereld te mogen introduceren'.

Geschiedenis
De Fabeltjeskrant werd voor het eerst in 1968 op de Nederlandse televisie uitgezonden, met Frans van Dusschoten als stem van Meneer De Uil. Bedenker Leen Valkenier baseerde de serie in eerste instantie op dierenfabels, maar al snel werden de onderwerpen actueler en vaak politiek getint. Hierdoor werd De Fabeltjeskrant een van de best bekeken programma's van die tijd. In 1974 werd de serie beëindigd.

Daarna werd De Fabeltjeskrant nog twee keer herstart. De allerlaatste aflevering verscheen in 1996 op televisie. In 2005 werd De Fabeltjeskrant in Nederland verkozen tot Beste Kinderprogramma Aller Tijden.

Op 28 september van dit jaar viert De Fabeltjeskrant officieel het 50-jarig jubileum.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.