compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Faction-thriller over de filmwereld

Faction-thriller over de filmwereld

Filmregisseur Ate de Jong schrijft roman 'Onder de rode loper'

16-5-2019 Regisseur Ate de Jong schrijft een roman die zich afspeelt in de glamourwereld van de film waar niemand het erg nauw neemt met de moraal. Het boek is vanaf 16 mei 2019 te koop. Er is nog niets bekend over de filmrechten.

Delen op facebook
Deel omslag boek 'Onder de rode loper' © 2019 Uitgeverij de Kring

Deel omslag boek 'Onder de rode loper' © 2019 Uitgeverij de Kring

„Als het tweejarige zoontje van een filmproducent wordt gekidnapt, krijgt Leo Berliner de opdracht het kind op te sporen. Het onderzoek vindt plaats tijdens de gelijktijdige opnames van De Ontdekking van de Hemel (2001) en de Engelse film Enigma (2001), geproduceerd door Mick Jagger.” - Fragment achterflap ONDER DE RODE LOPER.


In werkelijkheid was de schrijver Ate de Jong één van de producenten van de speelfilm De Ontdekking van de Hemel en één van de co-producenten van Enigma en dus bekend met het milieu rond die films.

ATE DE JONG
De Jong is naar bepaalde maatstaven één van de meest succesvolle Nederlandse filmregisseurs, scenarioschrijver en filmproducent met Amerikaanse en Britse successen, maar ook met enkele Nederlandse flops.


Ate de Jong brak in Nederland door met Een Vlucht Regenwulpen (1981). Enkele jaren later stond hij op de set van de toenmalige zeer populaire tv-serie 'Miami Vice' waar hij James Brown regisseerde in een zeer SCI-FI-aflevering van de serie.

Ate de Jong timmert al een tijdje aan de weg als schrijver, zo schreef hij het kinderboek 'Kauwgum en ander kattenkwaad' en staan er een hoop manuscripten van hem op stapel, zoals een serietje rond de speurder Leo Berliner.

VERVOLG VERHAAL ONDER DE RODE LOPER
„De daders communiceren via gecodeerde boodschappen en rebussen. Zij voeren Leo in het spoor van de films van de vervallen Amsterdamse filmstudio’s en de ruïnes van het Colosseum in Rome, via de excentrieke jetsetfeesten in Cannes en een peperdure kliniek in Zwitserland, naar de geheimzinnige Roma-gemeenschap van Venetië en een stil kartuizerklooster in de Franse Alpen.


Leo krijgt niet alleen te maken met de hedonistische Jagger-entourage, een drankzuchtige regisseur, leugenachtige producenten en malafide bankiers, maar ook met een doorgeslagen belastinginspecteur, een publiciteitsbeluste minister en een over-ambitieuze Fiod-ambtenaar. Daartussendoor houdt een verliefdheid hem op de been.” - Fragment achterflap ONDER DE RODE LOPER.

Ate de Jong
Onder de rode loper
320 pagina's
verschenen mei 2019

isbn: 9789462971271
paperback € 20,99

isbn: 9789462971325
eBook € 10,99

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.