compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Fahrenheit 9/11 wel in Nederland te zien

Fahrenheit 9/11 wel in Nederland te zien

7-5-2004 AMSTERDAM - De omstreden documentaire Fahrenheit 9/11 van regisseur Michael Moore komt wel in Nederland uit. Distributeur Paradiso heeft de film, die volgende week op het filmfestival in Cannes in première gaat, al aangekocht. Dat heeft een zegsvrouw van de distributeur bekendgemaakt.

Delen op facebook

In Fahrenheit 9/11 wordt president Bush in verband gebracht met enkele prominente Saudi's, onder wie de familie van Osama Bin Laden. Deze wordt ervan verdacht het brein te zijn achter de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001. Ook trekt Moore in de film het optreden van Bush voorafgaand aan de aanslagen stevig in twijfel.

Het Amerikaanse amusementsconcern Walt Disney heeft de Amerikaanse distributeur Miramax woensdag verboden de documentaire op de markt te brengen. Volgens het Disneyconcern zou Moore's film in strijd zijn met het beleid van Disney om vermaak te leveren voor families van elke politieke overtuiging.

Volgens Moore handelt het concern echter uit economische overwegingen. De top van Disney zou vrezen voor belastingvoordelen die het bedrijf geniet voor zijn pretparken in Florida. In deze staat is Jeb Bush, de broer van de president, gouverneur.

Wanneer de film precies in Nederland in première gaat, is nog niet bekend.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.