compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Fame-ster Ray overleden aan beroerte

Fame-ster Ray overleden aan beroerte

21-11-2003 LONDEN - De Amerikaanse acteur en danser Gene Anthony Ray is op 41-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een beroerte. Ray was bekend door zijn rol als Leroy Johnson in de film en televisieserie 'Fame'. Hij overleed vrijdag, maakte zijn moeder donderdag bekend.

Delen op facebook

Ray was als de rebellerende Leroy een van de populairste hoofdrolspelers van de succesvolle televisieserie en film Fame. In werkelijkheid was hij juist van de New Yorkse school voor uitvoerende kunsten gestuurd, nadat hij had gespijbeld om deel te nemen aan de audities voor 'Fame' (1980). De televisieserie flopte in de Verenigde Staten, maar was in Europa van 1982 tot 1987 razend populair.

Ray speelde in 1988 een hoofdrol in het toneelstuk Carrie naar een boek van Stephen King. In het midden van de jaren negentig verscheen hij nog twee keer op het witte doek in Out of Sync (1995) en in de komedie "Eddie" (1996) van Whoopi Goldberg.

In datzelfde jaar werd vastgesteld dat Ray was geïnfecteerd met het HIV-virus. Afgelopen juni kreeg hij een beroerte, aan de gevolgen waarvan hij vorige week is overleden.

Rays allerlaatste televisieoptreden moet nog worden uitgezonden. De Britse BBC brengt binnenkort een documentaire over een Fame-reünie onder de titel Remember my Name.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.