compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 13-8 t/m 19-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Familiefilm Dikkertje Dap Krijgt Bioscooprelease In China

Familiefilm Dikkertje Dap Krijgt Bioscooprelease In China

De familiefilm Dikkertje Dap van regisseur Barbara Bredero is verkocht aan China en zal daar eind 2018 te zien zijn in de bioscoop. Het is voor het eerst in vijf jaar dat een Nederlandse jeugdfilm in release gaat in China.

Liam de Vries als Dikkertje Dap © 2018 Independent Films

Liam de Vries als Dikkertje Dap © 2018 Independent Films

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

DIKKERTJE DAP is sinds zijn internationale première afgelopen februari op de Berlinale inmiddels verkocht aan distributeurs in meer dan 10 landen.

DIKKERTJE DAP is gebaseerd op het gelijknamige versje van Annie M.G. Schmidt en gaat over Dikkertje Dap (Liam de Vries) en zijn beste vriend Raf; een giraf die op dezelfde dag is geboren als hijzelf. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen.

DIKKERTJE DAP is geregisseerd door Barbara Bredero, onder meer bekend van de eerste drie Mees Kees verfilmingen, naar het scenario van Mirjam Oomkes en Laura Weeda. De cast bestaat onder meer uit Yannick van de Velde (stem Raf), Egbert Jan Weeber, Medi Broekman, Martijn Fischer, Dolores Leeuwin en "Rayan Belrhazi Alaoui".

De familiefilm is een productie van Lemming Film, in coproductie met KRO-NCRV, Hamster Film (DE) en A Private View (BE). De film is mede tot stand gekomen met ondersteuning van het Nederlands Film Fonds, The Netherlands Production Incentive, CoBO fonds, Abraham Tuschinski fonds, MEDIA Creative Europe, Vlaams Audiovisueel fonds, de Belgische Tax Shelter, FFHSH (Hamburg) en de NDR.

DIKKERTJE DAP ging op 24 september 2017 in première op het Nederlands Film Festival. Distributeur Independent Films bracht de film op 4 oktober uit in de bioscoop en de film draaide in zijn eerste speelweek in een recordaantal van 147 bioscopen.

Bekijk ook onze video-interview met de acteurs.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.