compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 13-2 t/m 19-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Fan en neef Michael Jackson maken tegen-docu
Square One Fotoreportage

Fan en neef Michael Jackson maken tegen-docu

De andere kant van het verhaal over misbruik door de zanger

19-1-2020 : Taj Jackson — neef van Michael Jackson en voormalig lid van boyband 3T — en de Canadese regisseur en fan Danny Wu zijn op toernee door Europa om de haastig gemaakte docu Square One die een weerwoord lijkt op Leaving Neverland.

Delen op facebook

De documentaire Leaving Neverland deed veel stof opwaaien: ineens leek de overleden popster Michael Jackson overal uit de gratie te vallen. Zijn platen werden minder gedraaid op de radio en velen veranderden hun sociaal profiel en waren ineens geen fan meer.

Fans en familie van de zanger waren in rep en roer. Waarschijnlijk uit die spanning is deze documentaire Square One ontstaan, die als premisse heeft dat alle beschuldigingen zijn gebaseerd op de zaak ui 1993, waarbij Jackson buiten de rechtbank een schikking trof. De titel verwijst ook daarnaar 'Bask to square one' betekent terug naar het begin.

De docu onderzoekt middels allerlei getuigen of de aantijgingen in werkelijkheid gefabriceerd waren door een hysterische paparazzi-media en een op geld beluste voormalig tandarts/scenarioschrijver en vader van vermeende slachtoffer Jordan Chandler.


Ondermeer komen aan het woord Taj Jackson, vier vrouwen die op als getuige zijn opgevoerd in 2003 waaronder Geraldine Hughes, een medewerker van aanklagende advocaat Barry Rothman en onderzoeksjournalist Charles Thomson.

Fans zijn blij met de docu die waarschijnlijk daardoor overal een hoge score krijgt. De docu is het debuut van de Chinees/Canadese regisseur Danny Wu en aan alles is dat te zien.

De regisseur en de neef van Michael Jackson zijn in Europa op tournee en poseerden voor onze fotograaf. De docu draaide kort bij de Balie in Amsterdam en is vrijgegeven op een populaire internet-videokanaal.

Binnenkortverschijnt er een nieuwe documentaire van de hand van de Spaanse filmmaker Marcos Cabota die meer het belang van de zanger wil laten zien als artiest en als mens.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.