compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 17-6 t/m 23-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Film Felix van Groeningen slotfilm Parool Film Fest

Film Felix van Groeningen slotfilm Parool Film Fest

Parool Film Fest (Paff) sluit haar derde festivaleditie af met de Nederlandse première van Beautiful Boy, de nieuwe speelfilm van Felix van Groeningen (De Helaasheid der dingen, The Broken Circle Breakdown, Belgica). De première vindt plaats in filmtheater Het Ketelhuis in Amsterdam.

Timothée Chalamet als Nic in Beautiful Boy © 2018 September Film

Timothée Chalamet als Nic in Beautiful Boy © 2018 September Film

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Tegelijkertijd is er een publiekspremière in de overige Paff-theaters Cinecenter, Studio/K en FC Hyena. Regisseur Felix van Groeningen is bij alle vertoningen aanwezig. Kaarten hiervoor zijn binnenkort verkrijgbaar via de website.

Beautiful Boy gaat over journalist David Sheff en zijn getalenteerde tienerzoon Nic. Ze zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die misschien niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid?
Een waargebeurd verhaal over een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.

Hoofdrollen in de film zijn voor Steve Carell (FOXCATCHER, THE BIG SHORT) en Timothée Chalamet (CALL ME BY YOUR NAME, LADY BIRD). Voor BEAUTIFUL BOY werkte van Groeningen voor het eerst samen met Plan B Entertainment, het inmiddels legendarische productiehuis van Brad Pitt dat eerder al tekende voor moderne klassiekers als 12 YEARS A SLAVE en MOONLIGHT.

De derde editie van Paff vindt plaats van 10 t/m 14 oktober 2018. Vijf dagen lang kan het publiek dan genieten van de nieuwste kwaliteitsfilms die als (voor)première worden vertoond. Het programma vormt daarmee een overzicht van de belangrijkste arthousefilms van het nieuwe culturele seizoen. Dit jaar breidt het festival uit naar meerdere locaties verspreid over de hele stad. Het Ketelhuis (West), Cinecenter (Centrum), Studio/K (Oost) en FC Hyena (Noord) zijn de deelnemende theaters.


Links:
  1. Website Paff
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.