compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 12-12 t/m 18-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Film Odysseus in ontwikkeling bij Warner Bros

Film Odysseus in ontwikkeling bij Warner Bros

Jonathan Liebesman verfilmt officieus vervolg op Troy

27-4-2009 Warner Bros bood het hoogste bedrag voor het script over de held Odysseus van "Ann Peacock". De filmstudio troefde daarmee Paramount Pictures af en kan zich voorbereiden op een film die gezien kan worden als het officieuze vervolg op Troy.

Delen op facebook

Na Troy in 2004 en 300 in 2006 is Warner Bros weer toe aan een epische film gebaseerd op een verhaal uit de klassieke oudheid. "Ann Peacock", scriptschrijfster van onder meer "The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe" en Nights in Rodanthe schreef een script gebaseerd op de held uit Homerus' Ilias en Odyssee.

Odysseus keert in het script na twintig jaar vechten in de Trojaanse Oorlog terug naar het eiland Ithaka. Daar aangekomen ziet hij dat zijn eigen koninkrijk onder aanval is komen te liggen en zit er niets anders op dan dat hij nogmaals ten strijde trekt.

Het script zal verfilmd worden door "Jonathan Liebesman" (The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning, Darkness Falls). De regisseur is momenteel nog bezig met de verfilming van de science-fictionfilm "Battle: Los Angeles".

Opvallend genoeg zijn "George Miller" en "Brad Pitt" bezig met een filmproject getiteld The Odyssey. Het gaat hier echter gaan om een science-fictionfilm, gebaseerd op het boek van Homerus.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.