compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Film over '11 September' in de maak

Film over '11 September' in de maak

10-4-2004 AMSTERDAM - De eerste speelfilm over de gebeurtenissen op 11 september 2001 is op dit moment in de maak. De film heet 'Counter-Terrorist' en is gebaseerd op het waargebeurde leven van FBI anti-terrorist agent John P. O'Neill, die zijn leven verloor tijdens de aanval op het World Trade Center. Gary Fleder zal de film gaan regisseren.

Delen op facebook

Het verhaal van "Counter-Terrorist" is gebaseerd op een artikel dat in het blad The New Yorker heeft gestaan. Agent O'Neill had zijn hele leven gewijd aan het opsporen van Osama bin Laden en zijn al-Qaida-netwerk, die verantwoordelijk worden gehouden voor de terroristische aanval op New York. O'Neill was net voor de aanslag benoemd tot hoofd-beveiliging van de Twin Towers.

In het voornoemde artikel zegt een voormalig collega over O'Neills benoeming: ''Nou ja, ze zullen niet nog een keer proberen om het World Trade Center te bombarderen''. Hij refereerde daarmee aan de bomaanslag van 26 februari 1993, waarbij een explosie plaatsvond op de tweede verdieping van de ondergrondse parkeergarage in het WTC. Bij deze aanslag kwamen zes mensen om het leven en raakten meer dan duizend mensen gewond. O'Neills antwoord luidde: ''Ze zullen waarschijnlijk proberen de klus nu te klaren''.

Regisseur Gary Fleder was eerder verantwoordelijk voor de thriller Kiss the Girls, Don't Say a Word en recentelijk voor het rechtbankdrama Runaway Jury.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.