compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Film over gijzeling Philips-directeur

Film over gijzeling Philips-directeur

29-4-2004 AMSTERDAM - Producent Rinkelfilm gaat de gijzeling in de Rembrandttoren, twee jaar geleden verfilmen. De opnamen voor 'Kleisterlee' beginnen over een maand. Jeroen Krabbé en Jan Decleir zullen de hoofdrollen gaan spelen. Philips, eigenaar van de Rembrandttoren, vindt de film 'ongepast' en overlegt momenteel met de makers.

Delen op facebook

Krabbé zal de rol van Philips-topman Gerard Kleisterlee op zich nemen, Jan Decleir (o.a. Antonia, Kruimeltje , De Zaak Alzheimer) speelt gijzelnemer John Roerhorst. "Kleisterlee" - er is nog geen definitieve titel - gaat in 2005 in premiere.

In de film wordt Kleisterlee zelf gegijzeld en ontvoerd. In werkelijkheid was de topman niet bij de gijzeling betrokken. De 'echte' gijzelaar vergiste zich en had eigenlijk in de Rembrandttoren moeten zijn.

Philips praat momenteel met producent Rinkelfilm over het scenario. ''Wij zijn in gesprek over het script en andere details,'' zegt een woordvoerder. ''Dat gaat over de wijze waarop Philips en de heer Kleisterlee een rol spelen in de film en de impact die dit kan hebben op de betrokkenen. We zijn er nog niet uit.'' Volgens de woordvoerder betekent het overleg niet dat Philips medewerking aan de film verleent.

Rinkelfilm wil "Kleisterlee" op locatie draaien, maar wil niet zeggen of ook in de Rembrandttoren of het naastgelegen Philips-hoofdkantoor wordt gefilmd. Rinkelfilm vertaalde eerder de geschiedenis van de bende van Venlo tot de film Van God Los. "Kleisterlee" wordt ook geregisseerd door Pieter Kuijpers. Het script is van Hugo Heinen (De Tweeling, Pleidooi).

(Bron: Het Parool)


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.