compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Film over Maradona in première in mei

Film over Maradona in première in mei

Oud-voetballer ook in BBC-documentaire

20-3-2006 CANNES - De Argentijnse oud-voetballer Diego Maradona staat komende tijd veel in de schijnwerpers. Zowel de biopic getiteld Maradona, la mano di Dio als een televisiedocumentaire van de BBC naderen voltooiing.

Delen op facebook

De film over het leven van de 45-jarige oud-voetballer wordt geregisseerd door de Italiaanse regisseur Marco Risi (Boys on the Outside) en is genoemd naar zijn doelpunt tijdens de kwartfinale van het WK 1986, toen hij met zijn 'hand van God' de bal in het Engelse doel stompte. De rol van Maradona wordt gespeeld door de Italiaans-Australische Marco Leonardi (Como agua para Chocolate, Nuovo Cinema Paradiso). De film bevat series van verschillende fases van Maradona's leven met passages over zijn meest glorieuze voetbalmomenten.

De opnames van Maradona, la mano di Dio zijn inmiddels afgerond. De film zal op het filmfestival in Cannes (17 - 28 mei) voor de eerste keer te zien zijn. Iets later, voorafgaand aan het WK in Duitsland, brengt de BBC een documentaire uit over Maradona.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.