compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Film over Nederlandse Al Capone in de maak

Film over Nederlandse Al Capone in de maak

Regisseur Pieter Kuijpers werkt aan het script.

8-2-2005 AMSTERDAM - Andries Riphagen was een naam die in de jaren '30 en '40 gevreesd werd. Een pooier, onderwereldfiguur en collaborateur; de Hollandse Al Capone.

Delen op facebook

Regisseur Pieter Kuijpers, van wie vorige week de film Off Screen in première ging en bekend van de film Van God Los, werkt op dit moment aan het script van de film. Samen met scenarioschrijver Marcel Visbeen met wie hij al eerder samenwerkte voor de serie "Staatgevaarlijk!" wil hij het boek dat journalisten Bart Middelburg en René ter Steege over Riphagen schreven, bewerken tot script.
Het blijkt nog niet makkelijke te zijn om een producten te vinden voor de te maken film. Onderwereldfiguren als Riphagen als hoofdpersonage in een film zijn niet bijzondern populair. Kuijpers hoopt dat hier door films als Der Untergang hier enige verandering in komt.
Het verhaal over onderwerldfiguur Andries Riphagen is één van de weinige verhalen uit de tweede wereldoorlog die voorheen liever onverteld bleven. In de jaren '30 maakte hij vooral naam als uitbater van gokhuizen en als pooier. In de tweede wereldoorlog collaboreerde hij met de Duitsers en was hij verantwoordelijk voor de uitlevering van honderden joden aan de Duitse sicherheitsdienst.
Het project van Kuijpers gaat naar schatting 5 à 6 miljoen euro kosten. Wanneer de film uitgebracht zal worden is nog niet bekend. Kuijpers eerstvolgende film is welliswaar bedoeld om te griezelen, maar dan op een wat fantasierijker vlak. Dit zal namelijk De Griezelbus zijn, naar het boek van kinderboekenschrijver Paul van Loon.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.