compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Film over verzetsdaad Italiaanse regisseur De Sica

Film over verzetsdaad Italiaanse regisseur De Sica

20-8-2003 ROME - De zoon van de in 1974 overleden Italiaanse regisseur Vittorio de Sica wil een film maken over een verzetsdaad van zijn vader in de Tweede Wereldoorlog. Dat schrijft de Italiaanse krant Corriere della Sera woensdag.

Delen op facebook

De Sica voorkwam tijdens de Tweede Wereldoorlog de deportatie van driehonderd joden door hen in te zetten als figuranten in een film. De Sica maakte de film "La Porta del Cielo" in 1943 in opdracht van het Vaticaan. De kerkelijke organisatie had als eis gesteld dat de regisseur de film niet voor het einde van de oorlog mocht voltooien. De driehonderd joden kregen onderdak in een kerk. Ze speelden alleen op papier in "La Porta del Cielo", om de autoriteiten om de tuin te leiden.

Volgens Corriere della Sera wil Christian de Sica over de reddingsactie van zijn vader, in de stijl van Schindler's List, een film maken.

Regisseur / acteur Vittorio de Sica maakte gedurende de jaren veertig tot en met zestig vele beroemde films, waaronder o.a. Sciuscià (1946), Ladri di biciclette (1948), Umberto D. (1952), Boccaccio '70 (1962) en Matrimonio All'Italiana (1964).


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.