compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Film Solo: A Star Wars Story scoort laag

Film Solo: A Star Wars Story scoort laag

28-5-2018 Solo: A Star Wars Story brengt tot nu toe wereldwijd minder op dan de andere Star Wars-films. De film bracht in haar openingsweekend buiten de Verenigde Staten 65 miljoen dollar op. Ter vergelijking: Star Wars: The Last Jedi haalde in 2017 van diezelfde afzetmarkten tijdens het openingsweekend 230 miljoen dollar binnen.

Emilia Clarke in 'Solo: A Star Wars Story' (c) 2018

Emilia Clarke in 'Solo: A Star Wars Story' (c) 2018

Uiteraard is Solo: A Star Wars Story een spin-off van de Star Wars-films, waarin bijpersonages een hoofdrol krijgen. Dat kan een reden zijn voor de lagere opkomst. Maar de andere spin-off Rogue One: A Star Wars Story bracht in het openingsweekend buiten de Verenigde Staten meer dan het dubbele op: 135 miljoen dollar.

Ook in de Verenigde Staten zelf doet de sciencefiction-film rond Han Solo's personage het niet heel goed. Daar bracht de film in het driedaagse openingsweekend 84 miljoen dollar op.

Het budget voor Solo: A Star Wars Story was 250 miljoen dollar.

In Solo: A Star Wars Story van regisseur Ron Howard zien we de jonge jaren van Han Solo, gespeeld door Alden Ehrenreich. Han Solo mengt zich in de criminele onderbuik van het heelal en ontmoet daarbij zijn latere maatje Chewbacca en Lando Calrissian (Donald Glover).

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.