compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Film Spielberg opent filmfestival Venetië

Film Spielberg opent filmfestival Venetië

30-7-2004 ROME - 'The Terminal', de nieuwe film van Steven Spielberg, opent dit jaar het filmfestival van Venetië. Dat heeft de nieuwe directeur van 's werelds oudste filmfestival, Marco Müller, donderdag bekendgemaakt.

Delen op facebook

In The Terminal, de romantische komedie van Spielberg over een buitenlander die negen maanden vastzit op de John F. Kennedy-luchthaven van New York, speelt Tom Hanks de hoofdrol.

Müller, die van 1990 tot 1992 de scepter zwaaide over het filmfestival van Rotterdam, zei dat 21 films meedingen naar de Gouden Leeuw, die vorig jaar werd gewonnen door de Russische film 'Vozvrashcheniye' (The Return). Daaronder zijn het experimentele Birth van regisseur Jonathan Glazer, waarin Nicole Kidman en de inmiddels 79-jarige Lauren Bacall te bewonderen zijn, en Todd Solondz's film Palindromes, met Ellen Barkin en Jennifer Jason Leigh. Ook de Duitser Wim Wenders (Land of Plenty) en drie Italiaanse films dingen mee.

De Belgisch-Nederlandse film Confituur van de Belgische filmmaker Lieven Debrauwer opent op 2 september een nieuw hoofdprogramma van het prestigieuze filmfestival. Confituur is de opvolger van de veelvuldig gelauwerde film Pauline & Paulette, die in 2001 de publieksprijs won op het Filmfestival van Cannes.

De jury in Venetië staat dit jaar onder leiding van de Britse regisseur John Boorman. Tot de overige acht leden behoort Scarlett Johansson, bekend van de film Lost in Translation.

Het 61e festival begint op 1 september en duurt tot en met 11 september.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.