compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Film The Shape of Water geen plagiaat

Film The Shape of Water geen plagiaat

26-7-2018 : The Shape of Water van regisseur Guillermo del Toro is geen plagiaat. Dat heeft een Amerikaanse rechter beslist. De zoon van overleden theatermaker Paul Zindel had in februari een rechtszaak aangespannen omdat de Oscarwinnende film qua verhaal te veel zou kijken op Zindels 'Let Me Hear You Whisper' uit 1969.

Beeld uit 'The Shape of Water' (c) 2017

Beeld uit 'The Shape of Water' (c) 2017

Dat melden BBC en The Hollywood Reporter. Volgens de rechter komt het plot van de film en die van het toneelstuk slechts in de basis overeen. Het overeenkomende idee was 'te basaal om beschermd te zijn'.

The Shape of Water gaat over een schoonmaakster (Sally Hawkins) die werkt op een geheime militaire basis, waar ze verliefd wordt op een mysterieuze amfibieman die daar gevangen wordt gehouden.

Het met een Pulitzerprijs bekroonde toneelstuk 'Let Me Hear You Whisper' gaat over een sprekende dolfijn in een wetenschappelijk aquarium, die een band opbouwt met een schoonmaakster.

The Shape of Water won 4 Oscars tijdens de Oscaruitreikingen van 2018, waaronder die voor 'beste film'. De 13 keer genomineerde film was ook genomineerd voor 'beste originele scenario', maar won deze prijs niet.

Volgens de BBC gaf regisseur Guillermo del Toro, die ook het scenario schreef, in februari aan dat hij nog nooit van het toneelstuk had gehoord.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.