compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Filmdebuut voor Bridget Maasland

Filmdebuut voor Bridget Maasland

23-1-2003 BNN-presentatrice Bridget maakt binnenkort haar filmdebuut in de nieuwe Nederlandse speelfilm 'Shouf Shouf Habibi!'. Dat heeft distributeur Independent bevestigd.

Delen op facebook

De 28-jarige Maasland werd bekend als VJ bij muziekzender TMF en recentelijk als presentatrice van het politieke programma Lijst 0.

Shouf Shouf Habibi! (vrij vertaald: nou, nou schatje) wordt geregisseerd door Albert ter Heerdt. Bridget speelt de rol van Carlie, de eigenaresse van een kledingwinkel waar Laila - het zusje van hoofdpersoon Ap - werkt. Als jonge Marokkaan staat Ap voor een dilemma: moet hij kiezen voor het moderne Nederlandse stadsleven of doen wat zijn vader wil; een traditionele Marokkaan worden en een vrouw uit Marokko halen. Ap zweeft van het ene uiterste naar het andere: van scooterdief tot rituele kippenslachter, van administratief medewerker tot bankovervaller. Touriya Haoud (Oesters van Nam Kee) speelt de rol van zus Laila.

Behalve Bridget maakt ook cabaretier Peter Heerschop in de film zijn debuut. Hij speelt de leraar van Ap. Heerschop was vroeger leraar. Verder zijn er rollen voor onder anderen cabaretier Najib Amhali, Frank Lammers, Tara Elders, Tanja Jess en Winston Gerschtanowitz.

Het verhaal is geschreven door hoofdrolspeler Mimoun Oaïssa. Regisseur Ter Heerdt maakte eerder verschillende programma's voor de KRO-televisie. Oaïssa speelde eerder bij de Toneelgroep Amsterdam en in de televisieserie het Klokhuis.

Naar verwachting komt de film in september 2003 in de bioscoop.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.