compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Filmfestival Rotterdam geopend

Filmfestival Rotterdam geopend

Het 34e International Film Festival Rotterdam staat, zoals verwacht, in het teken van de moord op filmmaker Theo van Gogh.

28-1-2005 IFFR-directeur Sandra den Hamer heeft op woensdagavond het 34e IFFR officieel geopend. Tot 6 februari verwelkomt het festival 2500 internationale gasten, 350 journalisten maar bovenal de naar schatting 350.000 bezoekers.

Delen op facebook

Vrijheid van meningsuiting is, mede door de moord op Theo van Gogh een thema waarvoor het filmfestival aandacht wil vragen. Oorspronkelijk wilde men de film Submission: Part I vertonen. Samen met producent Column Producties besloot de festivaldirectie echter hier vanaf te zien.

Het International Film Festival Rotterdam is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot en veelzijdig filmevenement dat onveranderd aandacht vraagt voor de nieuwste onafhankelijke en vernieuwende films uit de hele wereld. Het festival is een platform voor actuele filmkunst, voor opkomend en gevestigd filmtalent en voor film-gerelateerde kunst.

Het IFFR opende met de Franse documentaire 10e chambre - Instants d'audience van Raymond Depardon. Daarnaast presenteerde het festival Sideways, de voor vijf oscars genomineerde film van Alexander Payne. Het filmfestival sluit zaterdag 5 februari af met "Hauru no ugoku shiro" (Howl's Moving Castle) van Hayao Miyazaki.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.