compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Filmfestival Rotterdam van start

Filmfestival Rotterdam van start

Vandaag start de 36ste editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Tijdens het festival zullen 44 wereldpremières, 23 internationale premières en 30 Europese premières te zien zijn. In totaal worden gedurende anderhalve week 250 films gedraaid.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Het festival start met de speelfilm La Antena van Esteban Sapir. Het moderne sprookje maakt onderdeel uit van de Tiger Awards competitie, die uit vijftien films bestaat. De publieksopening wordt Werner Herzog's Rescue Dawn; een eerbetoon aan de overlevingsdrang van een in de Vietnamoorlog neergestorte piloot, gespeeld door Christian Bale). Mede-hoofdrolspeler Jeremy Davies zal aanwezig zijn bij de vertoning van de film.

Als vanouds biedt het Rotterdamse festival een plaats voor films van jonge, veelbelovende regisseurs in het programma Sturm und Drang. Opvallend aanwezig zijn de films uit het verre oosten dit jaar. Zowel het competitieprogramma als de themaprogramma's bevatten veel werk van talenten uit o.m. China (How is Your Fish Today?), Maleisië (Love Conquers All) en Zuid-Korea (The Host).

Het langverwachte The Prestige van Christopher Nolan (Memento, Insomnia) zal het IFFR op 3 februari afsluiten. In de film komen twee illusionisten (Hugh Jackman en Christian Bale) tegenover elkaar te staan als een van hen de ultieme goocheltruck uithaalt en slaagt.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.