compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Filmfestivalbezoeker heeft keuze uit 600 films

Filmfestivalbezoeker heeft keuze uit 600 films

21-1-2004 ROTTERDAM - De bezoeker van het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR) kan de komende tien dagen kiezen uit zeshonderd films. Het gaat daarbij om tweehonderd recente speelfilms en documentaires en vierhonderd korte films.

Delen op facebook

De 33e editie van het IFFR is woensdagavond begonnen met de vertoning van de Japanse speelfilm Zatôichi van Kitano Takeshi. Takeshi, in eigen land een grote ster, was zelf aanwezig bij de aftrap. Samen met een van zijn grootste fans, festivaldirecteur Simon Field, introduceerde hij in Pathé Schouwburgplein zijn film Zatôichi. In deze ode aan de Japanse samurai, speelt Takeshi de rol van een blinde en blonde zwaardvechter.

Zatôichi, die overigens vanaf 5 februari in de Nederlandse bioscopen draait, is geen echte première. De film was in 2003 al te zien in Cannes. Het IFFR kent wel een aantal films die voor het eerst zijn te zien, zoals de wegens pornografische beelden nu al spraakmakende Anatomie de l'enfer van Catherine Breillat. Ook beleven enkele Nederlandse producties hun wereldpremière, zoals Het Zuiden van Marin Koolhoven en de Rotterdamse martial arts film Fighting Fish. Ook is de film "Johan Cruyff: En un Momento Dado" er voor het eerst te zien.

Het IFFR is in 33 jaar een festival van grote aantallen geworden. Binnen vier dagen na de start van de voorverkoop waren woensdag 140.000 kaarten verkocht. Naar verwachting zullen dat er uiteindelijk ruim 350.000 worden. Het is voor de filmliefhebber dan ook zaak er snel bij te zijn, want de populairste producties zijn al uitverkocht.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.