compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Filmfondsen voor 2007 geheel besteed

Filmfondsen voor 2007 geheel besteed

Filmfonds verdeelt 13 miljoen euro in 2007.

12-10-2007 Het budget van het Filmfonds voor de regeling lange speelfilm in 2007 is besteed. De eerste aanvragen voor lange speelfilms kunnen pas in 2008 weer worden gedaan. Aanvragen voor scenario-ontwikkelingen worden nog wel behandeld.

Delen op facebook

Het is voor het eerst sinds 2002 dat een aanvraagronde voor realisering komt te vervallen. De reden dat het budget al twee maanden voor het eind van het jaar is besteed, ligt in het toegenomen aantal aanvragen van hoge kwaliteit. Er wordt bovendien gemiddeld per film een aanzienlijk hoger bedrag aangevraagd en het fonds heeft meer hoge toekenningen gedaan. De adviescommissie, die projecten selecteert op kwaliteit, heeft rekening gehouden met de wens van het kabinet om scherpere keuzes te maken en de beste projecten met grotere subsidies te ondersteunen.

Het Fonds heeft via de regeling Lange Speelfilm in 2007 tot nu toe 28 films gesteund met een totaal van 13 miljoen euro. Dit zijn zowel kunstzinnige projecten als films voor een breed publiek. De laatste indienronde is nog in behandeling en wordt eind deze maand afgemaakt.

Lange speelfilms die nog wel in aanmerking kwamen voor een bijdrage van het Filmfonds waren onder andere Gijsbreght van Aemstel, gebaseerd op het beroemde toneelstuk van Joost van den Vondel, Spion van Oranje, een komedie met Paul de Leeuw in de hoofdrol en geregisseerd door Tim Oliehoek en Oorlogswinter, de verfilming van het boek van Jan Terlouw.


Alles Is Liefde<br>Original Soundtrack
Alles Is Liefde
Original Soundtrack

Hairspray (2007)<br>Original Soundtrack
Hairspray (2007)
Original Soundtrack

High School Musical 2<br>Original Soundtrack
High School Musical 2
Original Soundtrack

Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.