compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Filmkeuring buigt niet voor 'Fahrenheit 9/11'

Filmkeuring buigt niet voor 'Fahrenheit 9/11'

24-6-2004 LOS ANGELES - De Amerikaanse filmkeuring (MPAA) heeft voet bij stuk gehouden in de ruzie over de minimumleeftijd voor het zien van Fahrenheit 9/11, de uiterst kritische documentaire van Michael Moore over president Bush. Dit meldde The Los Angeles Times woensdag.

Delen op facebook

De dienst wees een protest van distributeur Lions Gate af en bepaalde dat de rolprent in de categorie 'R' blijft. Mensen onder de leeftijd van zeventien jaar mogen door deze beslissing de film alleen zien als ze door een volwassene worden begeleid.

Michael Moore reageerde op de voor hem zo kenmerkende opstandige manier. ''Ik spoor alle tieners aan te komen kijken naar mijn film, op wat voor manier dan ook. Als je mij nodig hebt om je naar binnen te smokkelen, laat het me weten'', aldus de filmmaker in een eerste reactie op de beslissing van de MPAA.

De filmkeuring heeft Fahrenheit 9/11 de 'R'-status gegeven vanwege sommige verontrustende beelden en verontrustend taalgebruik. De MPAA had slechts vijftien minuten nodig om het beroep van de filmmakers af te wijzen. Hoge verwachtingen koesterden de klagers naar eigen zeggen van tevoren niet. ''Het is uitzonderlijk dat een raad van beroep een beslissing verwerpt, dus we hadden niet al te hoge verwachtingen'', verklaarde Tom Ortenberg, bedrijfsleider van Lions Gate.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.