compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Filmmaker Crama draagt collectie over

Filmmaker Crama draagt collectie over

2-9-2004 HILVERSUM - Regisseur en filmproducent Nico Crama (1935) heeft zijn hele oeuvre officieel overgedragen aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Crama werkte mee aan meer dan tachtig films. Het instituut noemt de collectie zeer belangrijk voor de Nederlandse filmgeschiedenis.

Delen op facebook

Het werk blijft intellectueel eigendom van zowel Nico Crama als Beeld en Geluid. Het instituut verzorgt, conserveert, archiveert en exploiteert de collectie. ''Mijn werk kan zo steeds worden vertoond'', aldus de regisseur.

In samenwerking met de filmmaker programmeren het Nederlands Film Festival (22 september tot en met 1 oktober) en het Holland Animation Film Festival (3 tot en met 7 november) een terugblik op zijn lange loopbaan als producent en regisseur van vooral korte films. Onder meer te zien zijn producties als "De Worstelaar" (van regisseur Paul Verhoeven) en de animatiefilm "Oh My Darling", die in 1978 werd genomineerd voor een Oscar.

Nico Crama heeft zich altijd ingezet voor kwetsbare genres als de korte film en de animatiefilm. In 1994 werd hij hiervoor benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.