compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Filmmuseum wil verhuizen naar IJ-oever

Filmmuseum wil verhuizen naar IJ-oever

27-4-2004 AMSTERDAM - Het Filmmuseum in Amsterdam wil voor de nieuwbouw verhuizen naar de IJ-oever in Amsterdam-Noord, tegenover het Centraal Station. Het nieuwe gebouw kan naar verwachting eind 2008 in gebruik worden genomen, heeft het Filmmuseum maandag laten weten.

Delen op facebook

Het huidige Filmmuseum heeft te maken met een gebrek aan ruimte en is verspreid over veel verschillende locaties in het westen van Nederland. Naast het museumgebouw in het Amsterdamse Vondelpark heeft het Filmmuseum nog twaalf afdelingen en depots waar collecties liggen opgeslagen.

De gemeente Amsterdam heeft het Filmmuseum drie potentiële toekomstige locaties voorgelegd. Andere locaties waren de Marnixstraat en het gebouw waar nu het Sweelinck Conservatorium is gehuisvest. Het nieuwe gebouw zal een oppervlakte kunnen krijgen tussen de 6.000 en 7.000 vierkante meter.

''Het gebouw moet door zijn markante uitstraling een landmark voor Amsterdam gaan vormen'', aldus het Filmmuseum. In de nabijheid van het museumgebouw aan de IJ-oever wil de instelling 'op fietsafstand' een centraal collectiedepot verwezenlijken.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.