compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 30-5 t/m 5-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Filmopnamen Iedereen is van de wereld gestart

Filmopnamen Iedereen is van de wereld gestart

Deze maand zijn de filmopnamen gestart van de hartveroverende Nederlandse jeugdfilm Iedereen is van de Wereld onder regie van Mark de Cloe, naar een scenario van Barbara Jurgens. De film wordt begin 2025 in de bioscoop uitgebracht door In The Air.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Mark de Cloe is bekend van "Rabarber", Mannenharten en "Nieuwe Buren". Barbara Jurgens schreef eerer het scenario van Vechtmeisje. De productie is in handen van Rinkel Film (Lucia de B., Achtste Groepers huilen niet, Strijder).Het hoopgevende verhaal van Iedereen is van de wereld is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van de tieners Derakshan Beekzada en Maartje van Winkel. Zij veroverden in 2004 de harten van de Nederlandse bevolking toen minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie) besloot Derakshan en haar familie terug te sturen naar Afghanistan.

Filmopnamen Iedereen is van de wereld gestart

Filmopnamen Iedereen is van de wereld gestartEen reportage in het Jeugdjournaal sloeg destijds in als een bom en zorgde voor massale media-aandacht waardoor Nederland intensief mee ging leven met de 14-jarige hartsvriendinnen. Het leidde in 2006 uiteindelijk tot een generaal pardon van 26.000 statushouders.In Iedereen is van de wereld worden de jonge BFF’s gespeeld door nieuwkomers Sophie Lindner als Arianne en Maryam Akbari als Zahra. Andere rollen worden onder meer vertolkt door Soy Kroon (Hoogvliegers, Liefde zonder grenzen), Quinty Misjedjan (bekend van haar komische YouTube-kanaal Quinsding, De Dikke Data Show), Rifka Lodeizen (Judas, Sleepers), Lineke Rijxman (Oogappels, Sleepers) en Leopold Witte (Gooise Vrouwen, Bodem).

Ari (14) komt na een langdurig ziekbed terug in haar klas, waarin een nieuw meisje zit; de Afghaanse Zahra. Ze worden hartsvriendinnen en delen alles met elkaar, zoals Ari’s verliefdheid op Renzo, die ze kent uit het ziekenhuis. Als Arianne te horen krijgt dat de kanker terug is en zij niet meer beter wordt, zijn de vriendinnen in shock. Terwijl hun vriendschap bloeit, krijgt Zahra te horen dat zij met haar gezin het land wordt uitgezet. Ari start een onverschrokken campagne onder het motto ‘niet huilen maar ruilen’. Zij is vastbesloten om haar plekje in Nederland weg te geven aan Zahra. De hele school helpt de vriendinnen actie te voeren in Den Haag tegen het besluit van de minister. Kunnen twee tieners echt het verschil maken? Het waargebeurde verhaal van Ari en Zahra is van alle tijden en gaat over onvoorwaardelijke vriendschap, moed en solidariteit.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.