compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Filmploeg Angels & Demons niet welkom in Vaticaan

Filmploeg Angels & Demons niet welkom in Vaticaan

Het Vaticaan verbant vervolg Da Vinci Code wegens godslastering

17-6-2008 Het Vaticaan heeft de toegang geweigerd aan cameraploegen voor het vervolg op The Da Vinci Code. Twee kerken in Rome zouden dienen als decor voor Angels & Demons, maar het bisdom van Rome heeft toegang geweigerd omdat de film 'slechts vermaak' is.

Delen op facebook

Het bisdom van Rome heeft de toegang geweigerd aan de filmploegen van Angels & Demons, de verfilming van Het Bernini Mysterie van Dan Brown. De regisseur had scènes op willen nemen in de kerken van Santa Maria del Popolo en Santa Maria della Vittoria, maar de het bisdom laat dit niet toe omdat de film 'niets dan vermaak' en 'een overtreding tegenover God' is.

In 2006 werd er hetzelfde verwijt aan The Da Vinci Code gemaakt. De kardinaal Tarcisio Bertone dwong toen zelfs mensen het boek niet te lezen, het was een 'zak vol leugens'. De Da Vinci Code en Het Bernini Mysterie van Dan Brown gaan over geheime maatschappijen en er worden verbanden in gelegd die niet conform het christelijk geloof zijn.

In 2009 komt Angels & Demons uit met Ewan McGregor en Tom Hanks. Hanks gaat op zoek naar een mysterieuze maatschappij van Illuminati, die vier kardinalen in Vaticaanstad hebben vermoord om een paus te verkiezen. In het boek worden de lichamen van twee van de vermoorde kardinalen in de kerken van Santa Maria del Popolo en Santa Maria della Vittoria gevonden. Er is eerder deze week al begonnen met filmen in Rome, maar het Vaticaan heeft nu ook al verboden in Vaticaanstad zelf te filmen. Het verbod betekent dat er nu gefilmd moet worden in het koninklijk paleis van Caserta, een stad ten zuiden van Rome.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.