compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Mary Poppins Returns - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Filmproducenten in de rij voor subsidie

Filmproducenten in de rij voor subsidie

Letterlijke wachtrij op de stoep van het Filmfonds

12-6-2007 Om verzekerd te zijn van subsidie hebben tien Nederlandse filmproducenten bedrijfjes ingehuurd om namens hen te wachten voor de deur van het Filmfonds. De verdeling gaat dit jaar volgens het principe 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'.

Delen op facebook

Endemol zat vorige week donderdag als eerste op de stoep voor het pand van het Nederlands Filmfonds. De producent wil de extra subsidie inzetten voor de verfilming van het boek Terug naar de kust van Saskia Noort. Na Endemol sloten onder meer Fu Works (Zwartboek), IdtV Film (De Tweeling), Motel Film (Alles is liefde) en Spaghetti Film (Simon) zich achteraan de rij aan.

Voor de producenten is de subsidie onontbeerlijk. De overheid maakte vorig jaar bekend dat er een extra bedrag van 11,8 miljoen euro beschikbaar zou komen ten behoeve van de Nederlandse film. Dit bedrag wordt verdeeld onder de producenten die zich het eerst melden. De toekomst van de films van producenten die net misgrijpen wordt een stuk onzekerder, aangezien het fonds ruim een derde van het filmbudget zou vullen.

De Europese commissie in Brussel moet het voornemen van de Nederlandse regering nog goedkeuren voordat het geld ook daadwerkelijk toegewezen mag worden. Directeur Toin Berbers van het Nederlands Filmfonds verwacht echter dat dit niet meer dan een formaliteit zal zijn.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.