compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Filmproducenten ruziën over financiering Vet Hard!

Filmproducenten ruziën over financiering Vet Hard!

17-7-2004 AMSTERDAM - Filmproducenten Fu Works en Rotterdam Films hebben ruzie over de financiering van de Nederlandse actiekomedie 'Vet Hard!'. Volgens Fu Works bestaat er een overeenkomst voor co-productie. Rotterdam Films spreekt dat tegen.

Delen op facebook

Fu Works heeft Rotterdam Films gesommeerd zijn financiële verplichtingen na te komen, anders stapt hij maandag naar de rechter. Dat heeft directeur San Fu Maltha van Fu Works zaterdag laten weten.

San Fu Maltha: "Rotterdam Films is op diverse festivals en markten te vinden met folders waarin ze stellen dat iedereen via hen geld van het Rotterdams Fonds voor de Film kan krijgen. Rotterdam Films doet veel beloftes, maar het nakomen daarvan is blijkbaar een heel ander verhaal. Rotterdam Films brengt hiermee de productie van de film in gevaar en doet de cast & crew van Vet Hard! geen plezier. Rotterdam Films maakt hiermee zeker geen reclame voor Rotterdam als filmvriendelijke stad."

Directeur Dirk Rijneke van Rotterdam Films stelt zich op het standpunt dat er niet meer dan een oriënterend gesprek heeft plaatsgevonden. Het belangrijkste gevolg is ondertussen dat het Rotterdams Fonds voor de Film een al toegezegde bijdrage van €3,8 miljoen aan het budget dreigt in te trekken. Het fonds verleent alleen medewerking aan producties waaraan Rotterdamse coproducenten deelnemen. In ruil voor de subsidie vonden meerdere filmopnames in de havenstad plaats en zijn veel van de crewleden Rotterdammer.

De actiekomedie van regisseur Tim Oliehoek s inmiddels op de 29e draaidag van de 40 productiedagen. Er zijn meerdere dagen in Rotterdam gedraaid, onder de crew bevinden zich verschillende Rotterdammers en er wordt gebruik gemaakt van Rotterdamse facilitaire bedrijven.
De film gaat over twee criminele broers die een overval op een geldtransport beramen om hun stervende vader te redden. Jack Wouterse en Kurt Rogiers spelen de broers. Vet Hard! is vanaf februari 2005 in de bioscopen te zien.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.