compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Films uit Taiwan, Bosnië en Duitsland bekroond

Films uit Taiwan, Bosnië en Duitsland bekroond

31-1-2004 ROTTERDAM - De VPRO Tiger Awards, de filmprijzen van het 33e Internationaal Filmfestival Rotterdam, zijn toegekend aan films uit Taiwan, Bosnië-Herzegovina en Duitsland. De prijzen zijn vrijdagavond aan de regisseurs uitgereikt.

Delen op facebook

Het gaat om "The Missing (2003)" van Lee Kang-sheng, Summer in the Golden Valley van Sredjan Vuletic en "En Route" van Jan Krüger. Voor de jaarlijkse Tiger Awards-competitie waren zestien films van beginnende regisseurs genomineerd. In de jury zaten onder anderen de voormalig directeur van het Rotterdamse museum Boijmans van Beuningen, Chris Dercon, de Marokkaans-Nederlandse schrijver Hafid Bouazza en de Braziliaanse cineast Júlio Bressane.

Na de uitreiking eerde de gemeente Rotterdam scheidend festivaldirecteur Simon Field met de Wolfert van Borselenpenning. Field ontving de Rotterdamse onderscheiding voor zijn ''inspanningen en hartstochtelijke betrokkenheid'' bij het filmfestival.

Het Franse ministerie van Cultuur en Communicatie kende Field de onderscheiding 'Officier dans l'ordre des Arts et Lettres' toe voor onder meer zijn bijdragen aan de verspreiding van de Franse cultuur. Field heeft het festival acht jaar geleid en wordt opgevolgd door Sandra den Hamer.

Het Rotterdamse filmfestival beleeft zaterdag zijn laatste dag. Dan zal ook de winnaar van de publieksprijs worden bekendgemaakt en vindt er een groot slotfeest plaats in De Doelen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.