compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Filmstudio's halen 1 miljard dollargrens vroeg

Filmstudio's halen 1 miljard dollargrens vroeg

Buena Vista haalt grens voor twaalfde jaar op rij

29-8-2006 LOS ANGELES - Na de magere opbrengsten in 2005 doen de grote filmstudio's het dit jaar een stuk beter. Grote bioscoophits in de zomer zorgden dat de grens van 1 miljard dollar snel bereikt werd.

Delen op facebook

Voor de achtste week op rij is Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest heer en meester op de internationale bioscoopmarkt. De avontuurlijke Diney-film heeft tot nu to wereldwijd ruim 555 miljoen dollar opgebracht. De megahit zorgde ervoor dat Buena Vista, de distributeur voor Walt Disney buiten de Verenigde Staten, voor het twaalfde jaar op rij de grens van 1 miljard dollar bereikte.

Ook andere filmstudio's spinnen garen bij de herstellende filmmarkt. 20th Century Fox was de eerste dit jaar die de grens van een miljard bereikte, voornamelijk dankzij de opbrengsten van Ice Age 2: The Meltdown ($640 miljoen). Sony Pictures Releasing International haalde de negen nullen eind vorige week, mede dankzij The Da Vinci Code ($535,6 miljoen).

Met nog een aantal veelbelovende titels in het najaar op het menu, waaronder Casino Royale (november, Sony Pictures), Eragon (december, 20th Century Fox) en The Prestige (oktober, januari in Nederland, Buena Vista), zullen de filmstudio's 2006 met opgelucht hart kunnen afsluiten.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.