compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Filmtips voor de kerstvakantie

Filmtips voor de kerstvakantie

De drukke decemberdagen zijn bijna achter de rug. Die extra vrije uren zijn goed te besteden in de bioscoop. Deze films zijn volgens BiosAgenda de moeite waard deze kerstvakantie.

Delen op facebook
Emily Blunt, Joel Dawson, Lin-Manuel Miranda, Pixie Davies en Nathanael Saleh in Mary Poppins Returns

Emily Blunt, Joel Dawson, Lin-Manuel Miranda, Pixie Davies en Nathanael Saleh in Mary Poppins Returns

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Mary Poppins Returns
Jaren na haar originele bezoek, keert de magische nanny terug om de kinderen van Banks en de kinderen van Michael te helpen door een moeilijke periode in hun leven te loodsen. Samen met haar vriend Jack laat zij het gezin weer plezier en verwondering herontdekken. De animaties in deze film zijn net als die uit 1964 met de hand ingetekend.

Spider-Man: Into the Spider-Verse
Miles Morales ontmoet een Spider-Man uit een ander universum. Deze alternatieve versie leert Miles over de Spider-Verse en maakt van hem de Spider-Man van zijn eigen universum. Deze film is genomineerd voor de Golden Globes 2019 voor beste animatiefilm.

Bumblebee
De bijna 18-jarige Charlie (Hailee Steinfeld) ontdekt in 1987 de transformer Bumblebee op een autokerkhof. Charlie knapt hem op en komt erachter dat Bumblebee geen gewone Volkswagen Beetle is. Dit is de eerste live-action film van Travis Knight.


De Fabeltjeskrant & De Grote Dierenbos-spelen
Een nieuw avontuur van de dieren in het Grote Dierenbos, met Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever en ... DJ Wally. Met de stemmen van Richard Groenendijk, Loes Luca, Elsje Scherjon, Armin van Buuren, Georgina Verbaan.

Rita & Krokodil 3 (NL)
De vierjarige Rita heeft Krokodil als denkbeeldige vriend. Samen gaan ze skiën en op kasteelbezoek en verkleden ze zich met Halloween. Ook viert het duo in deze film kerst en oud en nieuw. Rita & Krokodil 3 bestaat uit negen korte filmpjes die de wereld van Rita laten zien. Dit is het laatste deel van de Rita & Krokodil (NL) films.

Bon Bini Holland 2
Net als Robertico zijn Noella ten huwelijk wil vragen, besluit zij een “time-out”in te lassen. Robertico is vastberaden om haar terug te winnen en vliegt haar achterna terug naar Nederland. Bij aankomst blijkt er concurrentie op de loer te liggen. Bon Bini Holland 2 is de film met de meeste bezoekers op de openingsdag in 2018.

Aquaman
Arthur Curry ontdekt dat hij erfgenaam is van de verloren gewaande onderwater koninkrijk Atlantis en hij moet ook zijn volk gaan leiden. De Australische regisseur James Wan is in korte tijd een invloedrijke filmmaker geworden met films als Saw (2004), Insidious (2010), The Conjuring (2013) en Fast & Furious 7 (2015).


Ralph Breaks the Internet
Deze film speelt zich af zes jaar na Wreck-It Ralph (2012). Ralph en Vanellope zijn inmiddels beste vrienden. Via een wifi-router in een speelhal komen ze in het internet terecht. Deze film is genomineerd voor een Golden Globe. Regisseur Rich Moore heeft ook Zootropolis (NL) (2016) gemaakt. Daar kreeg hij in 2017 een Oscar voor.

Asterix - Het Geheim van de Toverdrank (NL)
Tijdens het plukken van maretakken maakt de oude tovenaar Panaramix een harde val. Hierdoor realiseert hij zich dat hij het geheim van zijn toverdrank door moet geven voor de toekomst van zijn dorp. Daarom reist hij samen met Asterix, Obelix en Ilefix door het Gallische rijk op zoek naar een getalenteerde jonge tovenaar. Zijn rivaal Sulfurix probeert zijn geheim te ontrafelen. Dit is de tweede Asterix en Obelix film die gebaseerd is op de originele personages.

First Kiss
Susan moet met haar het succesvolle cosmeticabedrijf First Kiss stevig concurreren met de keiharde zakenvrouw Jeanette van Couleur de Paris. Susan’s dochter, Roos maakt vlogs en wil graag haar moeder helpen, maar brengt alles in gevaar. Ron Brandsteder — ooit eens Nederlands favoriete schoonzoon — speelde voor het laatst in een film in 1986.

Mortal Engines
Fantasy film van Peter Jackson. Duizenden jaren nadat onze beschaving verwoest is, bewegen steden zich op rupsbanden door de wereld en 'eten' kleinere steden op. Een mysterieuze jonge vrouw, Hester Shaw genaamd, ontmoet de rebelse Tom Natsworthy en samen nemen ze het op tegen de wandelende stad London. De film is gebaseerd op het roman van de Britse schrijver en illustrator Philip Reeve 'Mortal Engines' (2001). De Nederlander Junkie XL componeerde de filmmuziek.

Buurman & Buurman winterpret! (NL)
De twee onhandige buurmannen vieren samen kerst. Ze doen van alles wat bij kerst en winter hoort, zoals een sneeuwpop bouwen, kerstkoekjes bakken en cadeau's geven. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot en ze brengen de feestdagen door op hun eigen klunzige manier. Regisseur Marek Benes maakte ook Buurman & Buurman: Hebben een nieuw huis en Buurman & Buurman - Al 40 jaar beste vrienden! uit 2016. Hij regisseerde ook afleveringen van de tv-serie.

All You Need Is Love
De presentator van het populaire TV-programma All You Need Is Love neemt spontaan een sabbatical. Producer Olav en assistent Japie zoeken wanhopig naar een nieuwe host en Kerst nadert snel. De film is geregisseerd door Will Koopman, één van de meest succesvolle filmregisseurs in Nederland, enkele films die zij geregisseerd heeft zijn Terug naar de kust (2009), Gooische Vrouwen (2011) en De Verbouwing (2012).

The Grinch
Chagrijn Grinch heeft het gemunt op kerst. Het hele jaar heeft hij geen last van zijn dorpsgenoten, maar met kerst verstoren ze zijn rust. Grinch zijn plannen raken verstoord door het vrolijke meisje Cindy-Lou. Gebaseerd op het personage van Dr. Seuss die eerder te zien was in How the Grinch Stole Christmas (2000) en How the Grinch Stole Christmas (NL) (1966).

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.