compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Filmversie Max Payne in de planning

Filmversie Max Payne in de planning

Steeds meer spellen op het witte doek

28-6-2005 Producer Scott Faye en Firm Films slaan de handen ineen om het computerspel Max Payne te verfilmen voor 20th Century Fox, zo meldt The Hollywood Reporter.

Delen op facebook

Films en videogames raken steeds meer met elkaar verbonden. De release van Batman Begins ging gepaard met de release van het gelijknamige computerspel. Acteurs uit de film zijn ook in spel te horen. De spellenindustrie is een belangrijke extra bron van inkomsten geworden voor de filmindustrie.
Niet alleen qua inkomsten is de wereld van videogames interessant. Steeds vaker worden complete films gebaseerd op videogames (Mortal Kombat, "Streetfighter", Final Fantasy).
Max Payne is het volgende spel dat het witte doek zal bereiken. Het spel werd in 2001 uitgebracht op PC en later op Xbox en Playstation 2. Max Payne is een agent uit New York wiens vrouw en kind zijn vermoord door criminelen die onder invloed waren van de drugs Valkyr. Payne gaat undercover op zoek naar de oorsprong van de drugs.
De filmnoir-achtige uitwerking van het spel maakt het uitstekende geschikt voor verfilming. Het spel zelf heeft goed gekeken naar The Matrix door de slow-motion effecten uit die film over te nemen. Max Payne bewijst dat films en spellen voorlopig een vruchtbare voedingsbodem voor elkaar zullen zijn.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.