compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Filmversie thriller Vuurkoraal in de maak

Filmversie thriller Vuurkoraal in de maak

Shooting Star verfilmt debuut Annet de Jong

18-8-2008 Shooting Star Filmcompany heeft met uitgeverij Querido een contract gesloten voor de verfilming van Vuurkoraal, het romandebuut van Annet de Jong.

Delen op facebook

Het is de bedoeling om de film, die zich afspeelt in Curaçao, in het jaar 2009 te verfilmen als telefilm en/of bioscoopfilm. Het verhaal gaat over de 17-jarige Merel, die met glans is geslaagd voor haar eindexamen. Ze mag van haar ouders met drie vriendinnen naar Curaçao. De vakantie eindigt echter in een drama als Merel spoorloos verdwijnt. De journaliste Dana Winter gaat op onderzoek en raakt dieper bij de affaire betrokken dan haar lief is.

Het verhaal is geschreven door debutante Annet de Jong. De schrijfster is sinds 1994 journaliste bij de Telegraaf. Volgens de Jong zijn er parallellen met de werkelijkheid in Vuurkoraal te vinden, maar is het in principe een fictief verhaal. Ze vertelt in de Telegraaf dat ze erg vereerd is dat haar boek verfilmd wordt.

Het scenario zal worden geschreven door Simon de Waal (auteur van o.a. Lek). Volgens de Waal is het een grote uitdaging om het verhaal te bewerken tot filmscript: 'Vuurkoraal doet denken aan de 'Natalee Holloway¹ zaak, maar Annet de Jong is gelukkig origineel genoeg om daarvan op een heel intrigerende eigen manier af te durven wijken'.

De regie is in handen van Hans Pos (regisseur van o.a. Bella Bettien). De film zal naar verwachting in 2009 opgenomen worden als telefilm of bioscoopfilm. Wanneer de film uitgebracht wordt in de bioscoop is nog niet duidelijk.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.