compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Fiscale regeling voor films ook in 2004

Fiscale regeling voor films ook in 2004

10-10-2003 DEN HAAG - De regeling waarmee particulieren fiscaal gunstig kunnen investeren in Nederlandse speelfilms wordt ook in 2004 nog voortgezet. Het kabinet wilde er volgend jaar mee stoppen, maar een ruime meerderheid van de Tweede Kamer stak daar donderdag een stokje voor.

Delen op facebook

De Kamer nam een motie aan van D66 en VVD om de regeling nog één jaar te verlengen. Dat moet betaald worden uit het geld dat dit jaar overblijft. Tot dusver is 30 miljoen euro van het voor 2003 beschikbare budget nog niet opgemaakt. Overigens ligt er nog een aantal aanvragen, aldus een woordvoerder van Financiën. Hij sluit niet uit dat aan het eind van het jaar geen geld meer over blijkt te zijn.

De Kamer is het met het kabinet eens dat er een andere regeling moet komen om het maken van Nederlandse speelfilms te bevorderen, omdat het verlenen van belastingvoordelen aan particulieren ook tot misbruik kan leiden.

Maar de Kamer vindt dat er geen gat mag ontstaan in de filmproductie. Daarom wil ze de huidige regeling nog een jaar verlengen. In de tussentijd kan het kabinet in overleg met de filmsector komen met voorstellen voor een nieuwe opzet.

Directeur D. Boonekamp van het Nederlands Film Festival (NFF) reageert verheugd op het nieuws uit de Tweede Kamer. Met het aannemen van de motie onderkent de politiek volgens Boonekamp dat het maken van films een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse cultuur is. Diverse filmorganisaties hebben in een gezamenlijke verklaring even verheugd als Boonekamp gereageerd.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.