compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 30-3 t/m 5-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Fotoverslag Shortcutz Amsterdam 2023
Fotoreportage

Fotoverslag Shortcutz Amsterdam 2023

Een verslag van de ShortCutz Award 2013 die dit jaar een 10e editie kende, een filmfestival voor Nederlandse korte films die beginnende filmmakers verbindt met de professionele Nederlandse filmindustrie.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De ShortCutz Awards is een bijzondere jaarlijkse prijzenfestijn voor korte films, georganiseerd door ShortCutz Amsterdam.ShortCutz Amsterdam werd twaalf jaar geleden opgericht door het Portugese echtpaar João Carlos Rodrigues en de immer enthousiaste Alexa Rodrigues met het doel jonge Nederlandse filmmakers erkenning te geven en te helpen aan een netwerk. Ze besloten Nederlandse korte films klaar te stomen voor een internationale presentatie: zo krijgen de korte films een pakkende Engelse titel en worden ze voorzien van Engelse ondertitels.

Tom Holkenborg, aka Junkie XL, won de Rutger Hauer Award (c) 2023 ArjoFrank Fotografie

Tom Holkenborg, aka Junkie XL, won de Rutger Hauer Award (c) 2023 ArjoFrank FotografieIn eerste instantie werd tijdens wekelijkse talk-shows, met professionals uit de Nederlandse filmwereld, enkele korte films vertoond van beginnende filmmakers, het publiek mocht feedback geven en de makers werden in contact gebracht met professionals. Amsterdam blijkt een goede voedingsbodem te zijn voor filmmakers en al snel werd het ook een plek om andere filmmakers te vinden om een filmproject te helpen afmaken.Tien jaar geleden werd besloten om dit 'format' tot een heus festival om te bouwen en een een prijzengala aan te koppelen, de zogenaamde Mr. Zee en een geldbedrag.

Dankzij de enthousiaste reactie van wijlen Rutger Hauer — een notoire liefhebber van korte films — gingen er veel deuren open voor de organisatie en is er een degelijke bestuur en filmjury.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.