compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Four Oscars, Baby

Four Oscars, Baby

Clint Eastwood's Baby sleept belangrijkste oscars in de wacht.

28-2-2005 LOS ANGELES - Vooraf leek The Aviator de beste papieren te hebben. Hoewel die film de meeste oscars won (vijf stuks), ging Eastwood's film met de belangrijkste onderscheidingen aan de haal.

Delen op facebook

De Oscars voor Beste Film, Regie, Actrice (Hilary Swank) en Mannelijke Bijrol (Morgan Freeman) gingen naar Million Dollar Baby. Daarmee kaapte de film van Clint Eastwood de belangrijkste Oscars voor de neus van Martin Scorsese weg. Diens film The Aviator won een Oscar meer, maar kreeg onderscheidingen in de minder illustere categorieën.

Over de Oscar voor Beste Acteur werd al nauwelijks meer getwijfeld. Deze ging naar Jamie Foxx voor zijn rol als Ray Charles in Ray. Hilary Swank werd als Beste Actrice onderscheiden voor haar rol als opkomende bokster in Million Dollar Baby. Aan de film zat een Nederlands succesje verbonden. Swank werd getraind door de Nederlandse kickboxkampioene Lucia Rijker, die ook een klein rolletje speelde in de film. De Nederlandse werd na de uitreiking overladen met aandacht. Een carrière in de VS lijkt voor de Nederlandse in het verschiet te liggen, zeker nadat Donald Trump dol enthousiast met haar contact opnam.

De 77ste versie van de jaarlijkse Oscaruitreiking bracht verder nauwelijks verrassingen met zich mee. Beste Animatie werd The Incredibles, Beste Anderstalige Film werd het Spaanse Mar Adentro. De film Sideways, de grote winnaar van de Golden Globes, moest zich tevreden stellen met 1 Oscar voor Beste Script ('adapted').


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.