compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 15 11-4 t/m 17-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Gay-cowboyfilm wint prijzen

Gay-cowboyfilm wint prijzen

Eindejaarsawards indicator Oscarskanshebbers

NEW YORK - Het liefdesverhaal tussen twee cowboys Brokeback Mountain heeft overtuigend zich tussen de kanshebbers voor een Oscar geschaard. Zowel in New York als in Los Angeles werd de film tot 'beste film' gekozen.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Prijsuitreikingen als de New York Film Critics Cycle en de Los Angeles Film Critics Association gelden als sterke indicatoren voor de Oscaruitreiking, die plaatsvindt in maart.

Brokeback Mountain van regisseur Ang Lee (Crouching Tiger, Hidden Dragon, "The Hulk") lijkt zich als favoriet van de critici te ontpoppen. De film gaat over de verboden en geheime liefde tussen twee jonge cowboys op een ranch in Wyoming. Ondanks de onmogelijke situatie krijgen de twee een hechte band.

De New York online filmcritici vonden de donkere komedie The Squid and the Whale de beste film. Eerder werd Good Night, and Good Luck van George Clooney door de National Board of Review aangewezen als beste film van 2005. Deze laatste awards worden traditioneel nauwlettend gevolgd, omdat de National Board of Review als eerste de prijzen bekendmaakt. Dit jaar was de bekendmaking echter later wegens controverse over de stemprocedure.

Als beste films werden, naast Brokeback Mountain, Crash, Capote, A History of Violence, Walk the Line, Steven Spielberg's Munich en Woody Allen's Match Point aangemerkt als beste films. Ook het Nederlands-Palestijnse Paradise Now viel in de smaak bij de National Board of Review. Deze wees de film aan als beste buitenlandse film. Paradise Now doet mee als Palestijnse inzending aan de Oscars.

De Oscaruitreiking vindt plaats op 5 maart 2006.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.