compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 23 4-6 t/m 10-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > George Lucas gaat met pensioen

George Lucas gaat met pensioen

In januari hoorden we al dat George Lucas wilde stoppen met muziek maken. Nu heeft hij interview met het magazine Empire dit nogmaals gezegd.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De regisseur van Star Wars heeft het gehad met de industrie. Zo is hij het zat met de kritiek op zijn werk. Ook heeft hij geen zin om zich bezig te houden met premières.

De carriere van Lucas begon in 1967. Toen maakte hij de korte film 'Electronic Labyrinth: THX 1138 4EB', later omgevormd tot 'THX 1138'. Hij kreeg een beurs van Warner Brothers om de productie van Finian's Rainbow van Francis Ford Coppola te observeren. Hij stichtte vervolgens samen met Coppola de studio American Zoetrope om onafhankelijk films te kunnen produceren. Lucas regisseerde American Graffiti in 1973. Daarop volgde zijn enorme Star Wars productie, één van de succesvolste film sequences aller tijden.

Hij werd echter verguisd nadat hij de prequels van Star Wars had gemaakt. De fans van de serie vonden dat hij de serie daarmee absoluut geen recht deed. De film The People vs. George Lucas is een interessante docu over dit fenomeen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.