compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Gérard Depardieu beëindigt acteercarrière

Gérard Depardieu beëindigt acteercarrière

56-jarige acteur stopt na 170 films.

1-11-2005 PARIJS - De Franse filmheld Gérard Depardieu wil stoppen met acteren. Hij heeft, naar eigen zeggen, geen zin om 'als een idioot uit te zitten'. Dit zei de acteur in een interview met Le Parisien Dimanche.

Delen op facebook

Depardieu heeft het gevoel niets meer te bewijzen te hebben. Hij speelde in 35 jaar zo'n 170 films. Bekend werd hij door Jean de Florette (1986, BAFTA nominatie), Cyrano de Bergerac (1990), waarvoor hij een Oscar-nominatie kreeg en "Green Card", waarmee hij een Golden Globe in de wacht sleepte. Zijn staat van dienst maakte hem de bekendste en bestbetaalde acteur van Frankrijk.

Onduidelijk is of Depardieu nu daadwerkelijk meteen gaat stoppen, of dat hij zijn geplande films nog afmaakt. Hij is momenteel bezig met de opnames van de comedy Michou d'Auber. Hierover heeft hij gezegd dat het een mooie film is om zijn carrière mee af te sluiten, maar ondertussen staat nog de film "Asterix at the Olympic Games" gepland, waarin hij de rol van Obelix op zich zou nemen. Als regisseur is hij nog verbonden aan Paris, je t'aime, waarin twintig regisseurs hun cinematische visie geven op Parijs.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.