compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 43 28-10 t/m 3-11
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Go Short Awards Online bekend gemaakt

Go Short Awards Online bekend gemaakt

Tijdens een award-ceremonie woensdagavond, maakte de korte-film-filmfestival Go Short (Nijmegen) bekend dat Marieke de Zwaan voor haar filmdebuut So I Stay de award krijgt voor Beste Nederlandse Film, de film staat hierdoor meteen op de longlist voor de Oscar voor korte film.

Go Short Awards Online bekend gemaakt

Go Short Awards Online bekend gemaakt

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De film van Marieke de Zwaan werd uit 17 films uitgekozen die meedongen in de Nederlandse competitie waarvoor ze de VEVAM Award voor Beste Nederlandse Film ter waarde van € 5.000, - voor haar filmdebuut So I Stay ontving. Volgens de jury won ze dankzij het meditatieve aspect van rondwandelen en de geweldige acteerprestaties van de hoofdpersoon.

Korte-film-filmfestival Go Short (Nijmegen) kon dit jaar in de normale vorm niet plaatsvinden, dus vindt het festival online plaats tot en met 13 mei 2020. Woensdagavond werd een award-show uitgezonden waarbij een presentator middels online gesprekken met jury-leden vanuit hun huis de awards bekend maakten.

Europese competitie

Alle winnaars ontvangen een bedrag van € 1500 en een DCP-mastering-service van partner Green DCP. Ze staan ​​ook op de longlist voor de Oscars.

Animatie

De Franse regisseur Adrien Merigeau won de prijs voor de beste animatiefilm met de film Genius Loci. Volgens de jury was het een prachtige combinatie van esthetiek en handgetekende animaties.

Documentaire

Met de film That Which is to Come is Just a Promise heeft makerscollectief Flatform de prijs voor beste documentaire gewonnen. De film toont de gevolgen van klimaatverandering op het eiland Funafuti, een van de negen atollen van Tuvalu. "De filmmakers vangen de bewoners, die optreden als artiesten, slim en nauwgezet vast, naast elkaar geplaatst en zorgvuldig ingekaderd in hun steeds veranderende omgeving die wordt teruggewonnen door de zee", aldus de jury.

Fictie

Tot slot won maker Pedro Neves Marques de prijs voor beste fictiefilm met de huidige film The Bite, over de verspreiding van een epidemie. "Pedro Neves Marques creëert een nieuwe filmische taal die zich bezighoudt met tegenstellingen en speelt met het politieke en sociale establishment." De jury koos deze film ook als kandidaat voor een Europese filmprijs, waarmee hij de Europese prijs voor beste korte film kan winnen tijdens de European Film Awards Ceremony in Reykjavik, december 2020.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.