compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Golden Globe voor Abu Assad

Golden Globe voor Abu Assad

Prijs Paradise Now opgedragen aan Palestijnen

18-1-2006 LOS ANGELES - De film Paradise Now van de Nederlands-Palestijnse regisseur Hany Abu Assad heeft de Golden Globe voor beste buitenlandse film gewonnen.

Delen op facebook

Andere inzendingen voor beste buitenlandse film waren het Franse Joyeux Noël van Christian Carion, De Chinese film The Promise van Kaige Chen en Kung Fu Hustle van Stephen Chow en het Zuid-Afrikaanse Tsotsi van Gavin Hood.

Hany Abu Assad is van Palestijnse afkomst, maar woont al jaren in Nederland. Toch was de film een Palestijnse inzending. Ook voor de Oscars zal de film namens de Palestijnse gebieden ingezonden worden. Abu Assad droeg de film op aan het Palestijnse volk. 'Het betekent erkenning.', aldus de regisseur, 'De Palestijnen verdienen vrijheid en gelijkheid'. Paradise Now gaat over de Palestijnse vrienden Said en Khales. Ze zijn van plan een zelfmoordaanslag te plegen. De film volgt de laatste 24 uur van de vrienden. Een vriendin probeert ze tevergeefs over te halen de aanslag niet te plegen.

Grote winnaar van de 63ste editie van de Golden Globes was, zoals verwacht was, de homo-cowboyfilm Brokeback Mountain van regisseur Ang Lee. De film werd met vier onderscheidingen bekroond. Walk the Line over het leven van Johnny Cash kreeg drie Golden Globes. Beide films zijn grote kanshebbers voor de Oscaruitreiking.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.